busstop

volkswagenbusstop

WAT WAAR

BUS GESCHIEDENIS

BUS LINKS

KAMPEER BUS INFO

HANDLEIDINGEN

GASTBOEK

BUS MARKT

MEETINGS

ONZE BUS

SOFTWARE

TECH. BUS INFO

HANDIGE VW LINKS

VW BOEKWINKEL

VW NAAM PAGINA

VW ADVERTENTIES

@ EMAIL

ENGLISH VERSION


VW busstop mailing list

Counter


rws webdesign services

mpv.jpg
Een MPV van Volkswagen ?

newbus.gif
VolkwagenBUS 2000 ?


Ronald Schouw
Rotterdam
30-04-2003

M0pme3e4.gif
Welkom .... op de Volkswagenbus stop pagina´s.
Op de volkswagen busstop pagina´s vind je alles over de panorama Volkswagen bus, maar er staat ook veel informatie met betrekking op andere luchtgekoelde Volkswagens. De pagina´s hebben een ander jasje gekregen, ook werkt alles zonder frames. Om te navigeren vind je boven aan iedere pagina de navigatie bar. You can also swap to english and dutch language with the navigation bar !
M0pme3e4.gif
london to brigthon

Een verslag van de Brighton breeze 2000.
Technische Vragen.
Ik was ex-eigenaar van een panoramabus uit 1974, natuurlijk hebben wij hier af en toe pech mee, en zodoende wat ervaring opgebouwd. Heb je technische vragen probeer het eens bij de afdeling van je club. Of probeer het eens via de nederlandstalige Luchtlist. Bij type2.com is ook een uitgebreide database.
Of stuur gerust een e-mail.
Bij foutieve links of andere onjuist heden ontvang ik graag een berichtje. Bedankt!

Een foto reportage van de VW Euro 2000 !
Neem er de tijd voor het zijn meer als 150 foto´s. Verder veel foto´s van kevers, pontons,buggies enz.
Een terugblik op de London to Brighton rally.

Wat is een Volkswagen Panorama bus ?

red_ball_white.gif Dit is een Volkswagenbus, gebouwd van augustus 1967 tot mei 1979, Volkswagen duitsland produceerde ongeveer 2.465.000 van deze type II bus. De meeste die je hedendaags nog tegenkomt zijn vaak als kampeerauto ingebruik. De fabrieksnaam was T2. Niet te verwarren met de spijlbus (1950 ~ 1967) de fabrieksnaam van de spijlbus was T1. Echter dit is ook type II bus.

Waarom de naam Panoramabus ?

red_ball_white.gif We gaan eerst even terug naar het eerste type Volkswagen bus, deze bus heeft de zo karakteristieke spijl in de voorruit. Het tweede type heeft de "moderne" voorruit uit één stuk, hieruit heeft men een panoramisch uitzicht. Vandaar de naam Panorama bus, ook wel afgekort tot pano door liefhebbers die dat als een soort vakjargon gebruiken. Meer informatie over luchtgekoelde Volkswagen type´s en benamingen staat op de VW naampagina

M0pme3e4.gif

 30.000 kilometer van Nederland naar China in een Volkswagen oldtimer. Velen dromen ervan, velen verklaren ons voor gek. Toch hebben we het gedaan.. voor SOS-Kinderdorpen! Want zou de bus dat wel houden? Zou het wel veilig zijn om door landen als Iran en Pakistan te rijden? Hoe zou het gaan met de vreemde talen, de cultuurverschillen en de andere eetgewoonten. Toch vertrokken Michel en Elles in mei 2003 uit Utrecht om een kleine zeven maanden later, op 27 november, Beijing in te rijden. Dagelijks hebben we onze avonturen en belevenissen op deze site bijgehouden!

M0pme3e4.gif

Nieuw, koop of verkoop hier een luchtgekoelde volkswagen (onderdeel) op de luchtgekoeld-markt